RECEPT PÅ BROWNIES

Här får ni receptet på browniesarna jag, sofia&ella bakade igår!


HÄRLIGA BROWNIES

Du behöver:
175 gram smör
175 gram mörk choklad
3 ägg
2½ deciliter strösocker
½ matsked vaniljsocker
1 3/4 deciliter vetemjöl
½ tesked salt
100 gram hackade nötter (vi tog mandel,
men du kan också ha valnötter, pekannötter
eller hasselnötter t.ex.)
Kastrull, träslev, stor bunke, måttsats,
elvisp, litermått, slickepott, långpanna
(eller stor plåt med höga kanter för dubbelsatts
och bakplåtspapper), provsticka&kniv.
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg smör och choklad i kastrullen och sätt på medelsvag värme.
Låt det smälta - rör om då och då. Ställ åt sidan att svalna.
3. Knäck äggen i bunken och häll i strösocker och vaniljsocker.
Vispa med elvisp tills smeten ljusnar och är pösig.
4. Måtta upp mjöl i litermåttet och blanda ner salt.
5. Häll den smälta chokladen i äggbunken och rör om.
Rör ner mjölet och nötterna (du kan hacka nötterna lite innan också).
6. Häll smeten i långpannan (eller på plåten med bakplåtspapper).
Sätt in kakan i ugnen  i 25 minuter.
7. Pröva med en provsticka. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig,
men smeten ska inte vara "gungig" och du vickar på långpannan.
Låt kakan svalna och skär sen i fyrkanter.
8. Ta gärna lite florsocker på kakorna när dom ska serveras, blir mycket godare då!
/ L ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0